Rio de Janeiro?

Nu är det nära, fattar ni?  Vi fem är nu stationerade hemma hos Linnea, överhypade över att vi åker, ja typ nu. Dom andra sitter och nojar över pengar, packning, solkräm och jag vet inte vad. Vem bryr sig när vi har en fucking 14 timmars flygresa att oroa oss för!! Haha, flygrädd tjej eller vad? Air France har ju faktiskt oddsen emot sig så vad ska jag göra? Nu får det vara nog. Tänk på oss, vi tänker på er.

/Sara

Kommentarer
Postat av: Daniel Lind

Hej Linnéa och övriga.



Ska följa er resa. Hoppas resan går bra. Kom ihåg att ni i Peru alltid måste betala flygskatt, utrikes (28 dollar när jag reste i januari)som inrikes (lite billigare). Se till att ha kontanter (soles eller dollar) om de inte tar kreditkort. Andra tips:

* se upp för "Gringo-priser", kolla upp vad saker och ting ska kosta med ex. hotellpersonal så ni inte blir toklurade. Även om det dyra priset skulle vara hyfsat billigt är det ju onödigt att betala för mycket. Gäller särskilt taxi och olika guidade turer.

* Se till att ha bekväma skor, regnkläder och solskydd tillgängligt

* När försäljare vill sälja, se ointresserade ut och gör inga deals på en gång, jämför med andra och säg att ni kommer tillbaka senare kanske, OBS visa inga pengar förrän ni ska betala

* Ha småpengar tillgängligt i möjligaste mån, ofta finns inte så mycket växel och lättare att inte bli lurad

* Rio är ett eldorado för lurendrejare. Se till att hålla koll på drinkar etc. min bror drogades när han var där; stranden är en "brottplats" hihi, ta bara med det absolut nödvändigaste, det räcker med att titta bort 5 sek för att nåt ska försvinna

* i många länder måste man ha på sig id-handling, ex brasilien



Nåja, sunt förnuft räcker långt som alltid och de flesta människor är underbara och hjälpsamma.



Kram

Daniel

2010-02-09 @ 01:05:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0