Salsa street,

I Brasilien sager dom inte R, dom sager H ist. Darfor kan ni fran och med nu kalla mig for Hebecca, for det ar namligen vad alla gor har, inklusive mina andra fyra resekamrater. Efter Salvador dar jag traffade en kille vid namn Tiago tror jag alla hor mitt namn ekandes i deras huvud. Han sprang namligen runt och ropade pa mig valdgt ofta. HEBECCA, HEBECCA!! Men jag klagade inte, Salvador var en mysig tid anda. Jag saknar honom lite om jag ska va arlig. Hur som helst, nog om det.

Just nu befinner vi oss i Natal. Vi tog bussen hit fran Salvador i tisdags(?) tror jag, och det var med nod och nappe som vi hann med den. Tidsoptimister som vi alla ar liksom, sa det hela slutar med att vi sitter pa en buss pa vag ut mot bussstationen och inser att varan Natal buss ska ga om fem minuter - och da var det en bra bit kvar. Shit okey, vi kommer aldrig hinna tankte vi. Hela bussen blev involverade i oss, forklarade var vi maste gora, hur langt det var kvar och att vi maste skyda oss nar vi kommer fram. (Allt detta pa portogisiska givervis, sa det tog ju sin lilla tid innan vi alla forstod vad som holl pa att handa.) En dam var iaf sa sjukt snall - hon gick fram till busschaufforen och berattade varan situation och bad honom kora raka vagen utan att stanna, vilket han gjorde. Tack och tusen tack! Vi kommer fram till stationen 19.39, varan buss skulle ga 19.40. Panik! Alle slanger av sig flippfloppen och springer som en djavla dare ut ur bussen for att uppehalla den medans vi andra kommer efter sa fort vi kan med all varan packning. Jag och Mickie som tog Alles vska i varsinn hand och sprang for glatta liver holl nog pa att springa omkull bade en och tva gubbar pa vagen. Men vi hann, otroligt nog hann vi med bussen upp mot Natal. Val pa den bussen satt vi alla och typ grat av lycka samtidigt som vi bara skrattade at hela situationen. Sa typiskt oss. Men va inte oroliga dar hemma, vi har full koll pa laget hela tiden. Eller? Haha.

Jaja, framme i Natal iaf tog vi en taxa till hostlet vi bor pa. Det ser ut som ett slott, jatte mysigt ar det. Men inte alls prisvart egentligen, for det var en aning dyrt. Och da har vi varken kok dar vi kan laga mat eller AC pa rummet. Gissa om vi haller pa och dor. Jag menar, det ar ju anda typ 70 graders skillnad mellan vara vader sm jag forstatt det. Ni har haft ca 30 minus som varst, vi har 40 plus typ varje dag. Den ar skon. 70 grader, ni hor ju.

Natal da, mysigt och fint stalle. Vi trodde dock det skulle vara mycket mer folk an vad det ar men jaja. Mtt i smeten bor vi iaf. Salsa street, det ar dar det hander. Man gar ut lagom till tva och festar garnet sa man ar hemma till sisadar sju tiden, da det ar somn i tva timmar innan frukosten ar uppdukad. Jobbigt liv vi har va?

Har i Natal har vi foresten stott ihop med tre goteborska killar som vi hangt med. Dom har lart kanna en del inhemsk befolkning med, sa igar foljde vi alla med dom till ett garden party lite mer ut mtot slummen omradet. Hur trevligt som helst, alla ar sa underbara har. Att man skulle vara radd i Brasilien ar ju skitsnack, vi blir sa val omhandetagna hela tiden sa. Men va inte oroliga, for godtrogna ar vi inte. Jag lovar!

Nej nu ni blev det ett riktigt langt inlagg utan bilder, sa enjoy the readng.
Vi hors sart igen. Skot om er, vi tanker pa er dar hemma i varga vintern.

/ Hebecca

Shit happens

Som Rebecca skrev tidigare sa var det verkligen som pa zoo idag pa stranden. Helt galet. Som sagt kanske man inte vagar sig ner dit igen. Maste nog byta strand ett tag. :P

Igar kvall gick vi alla tjejer till baren har bredvid varat hostel. Dar traffade vi nagra israeler som visste vem bade Zlatan och Ljungberg var. Bytte olika fraser pa svenska och hibreiska. Salam Tak! 
  Efter en god Subway macka hande en liten incident for mig. Var namligen nere pa stranden och nattbadade. Hade det otroligt trevligt. Varmt i vattnet, varmt i luften you name it. Sedan nar jag gick upp och skulle kla pa mig igen sa var det nagon otrolig fattig eller nagon otroligt avunsjuk javel som hade snott mina klader. Helt chockad star jag dar i bara underklader och vet inte vad jag ska gora. Tur nog lag det ett hostel precis vid stranden som var otroligt snalla och gav mig lite klader att ha pa mig. Shit happens!



Ikvall blir det nog en lugn kvall. Haller pa och tvattar upp alla klader. Om jag sager sahar, vaskan ar helt tom!
Sitter just nu och kollar upp varan resplan. Vi kommer nog aka till Natal pa tisdag. Yes. Och da blir det till att lara sig surfa lite. :)

Btw, lyssna pa den har: Aussin som vi inte riktigt hade uppfattat namnet pa, trodde vi hette Viktoria.

-Alexandra: Viktoria, ska du resa vidare idag?
-¨Viktoria¨: Viktoria?
-Alexandra: Ja, Viktoria?
-¨Viktoria¨: Mitt namn ar Alexandra!
-Alexandra: Ahaaa, fint namn! AKWARD! hahah

Sa i nagra dagar kallade vi henne for nagonting hon absolut inte hette. Och vart fan kom Viktoria ifran?
KB!!

-Michaela

Som apor pa zoo,

Idag har vi legat och stekt pa stranden hela dagen. Grejen var bara den att vi var dom anda turisterna pa hela stranden. Gringa gringa, skrek dom efter oss vart vi an gick. Dom var efter oss pa land, dom var efter oss i havet. Overallt var dom. Och da menar jag inte lite.
Jag sjalv lag och slumrade till lite pa stranden medans dom andra var ute och badade, och jag fick sedan bildbevis pa Alles kamera om hur hela stranden verkligen omringade tjejerna dar ute i vattnet. Det var barn som vuxna, kvinnor som man, feta som smala. ALLA var verkligen runt dom. Helt sjukt. Sa jag tror vi skippar den stranden hadan efter alltsa.

For tillfallet ar dom andra ivag for att forsoka ta ut lite pengar. Dom har djavla automaterna kranglar ju for oss typ hela tiden, sa man har en latt liten klump i magen varenda gang man ska forska ta ut pengar. Man vet liksom inte om det kommer ga eller inte. Jaja, den som lever far veta sag. Det loser sig alltid.

Har far ni lite bilder med fran Rio med.







Skot om er dar hemma i vargavintern. Nu ska vi tagga till for kvallen igen.
Hors och ses. Pussis

- Rebecca

One day in Salvador

Michaela har. Ja, forsta gangen jag skriver i bloggen. Dom andra ar fortillfallet och koper lite saft till ikvall. Sa nu passa jag pa.

Gardagen var rolig som satan. Satt har pa hostelet tillsammans med Pia (danskan) och tva andra danskor vi traffade pa. Satt och drack och hade det bara allmant trevligt en san har kvall i Salvador. 
Efter ett tag gick vi ut pa en bar har i narheten och traffade pa lite andra backpackers. Alltid lika kul och oftast lika trevligt.

Dagen idag spenderade jag Linnea, Rebecca, Pia och Assie (australenskan) i Pelourinho. Gick och kollade runt lite och bara njot av allt. En mycket mysig stad maste jag saga. Bortsett fran att ha blivit stalkad av en kille i cirkus sadar en timme. Vi var nastintill tvugna att saga at polisen men dom markte ganska fort att han var jobbig sa det gjorde dom sjalva.

Traffade pa backpackarna fran igar och lunchade med dom. Kanske funderar pa att ta en battripp ut pa nagra oar i morgon. Men vet inte riktigt hur det blir.

/Michaela
 

Love is my Religon

Alexandra ar har :) dom andra ligger i sangarna och vilar upp sig for utgang ikvall, men ja kunde inte sova sa satte mig har.. nu ar kl 7 ca och i sverige 11, plus att vi har 28 grader varmt och ni typ -10 eller? haha

Vi akte buss fran RIO som vi skrev tidigare. de tog narmare 28 timmar om man ska vara exakt, helt sjukt, men ja hade mikkis brevid mig langst bak i bussen sa de va skont :) Sen tog vi taxi till ett hoslet som ligger i BARRA i salvador 5 min till standen som vi tillbringat dom narmaste timmarna, snart ska ja vacka dom andra och tagga for utgang.. Vi har traffat en tjej fran AUS som ja fortfarande inte vet namnet pa :p jobbigt lagge men men, pinsamt att fraga nu, ba va heter du?.. haha Aven en till tjej som kommer i fran Danmark som heter Pia och dom ska vi ga ut med ikvall..

Pa mandag aker vi till Natal.. Sen ska vi till nagon paradis O som heter nagonting Fernando de barra som man maste betala TAXA for att ens vara pa.. sa de blir GRYMT :D


 Sen tror jag att jag ska gora en TATTO: "Love is my religon" vad tror ni om de??

SEEE YA // Alexandra

Salvador, here I am.

Efter att ha tillbringat ca 26 timmar pa en buss ar vi alla nu framme helt oskadda i Salvador.
Bussresan till en borjan gick hur bra som helst, jag fick tva saten for mig sjalv och kunde gora mig egna lilla kingsize bed, men det var som sagt bara dom tre forsta timmarna jag hade sadan lyx. Efter det klev det pa en fet djavla flaskpadda och tog upp 1,5 sate for sig sjalv, sa dar fick jag sitta pa ett halvt sate och forsoka fa lite somn. Om det gick bra? Hah, knappast horrni!

Men sisadar tva utlasta bocker, nagon film, alskade Usher i oronen och allt for lite somn ar vi nu som sagt framme i Salvador. Pa ett mysigt litet hosel bor vi, och vi fem delar rum tsm med en annan tjej vi traffade pa stationen. Trevlig tjej, men jag har dock inte riktigt uppfattat hennes namn an. Men jag hinner val, vi ska som sagt tillbringa fyra natter har. Efter det glider vi vidare upp i landet. Vidare upp i underbara Brasilien.

Nu blir det iaf en skon efterlangtad duch, sedan kanske lite kortspel och mys med mina andra fyra underbara vanner. Efter det ska jag fa sova, i liggande stallning. Underbart!


- Rebecca

Nasta stopp Salvador

Nu har vi bestamt oss, vi aker till Salvador imorgon, vi haller pa och kollar upp nar och hur nu.
Vi hade sagt att vi skulle till Iugazo fallen men vi har fatt hora fran folk att de ar battre att se dom fran den
Argentinska sida, sa vi far ta de nar vi ar i Argentina. :)

Idag, gick vi upp kl 9.30 packade sakerna och gick ner till stranden sen har vi legat dar tills nu.
Alskar att kanna doften av mat, kanna hur solen steker kroppen, och hur vattnet svalkar en och hur man hor all musik fran gatorna och allt. Livet, de har ar livet. Ikvall blir det en allra sista utgang i Rio med, kommer bli grymt. :)

Men en jatte trakig sak som har hant, typiskt mig (Alexandra), jag skulle kolla och trixa med min kamera
sen nar jag ska kolla pa bilderna sa ar ALLA borta. Jag vill bara GRATA. Men nu kommer jag aldrig rora na mer. haha. Tur att de blev nu ist for sista stoppet i Argentina. Jag far ta bilderna av dom andra, men ni vet hur de kanns, ens egna bilder. :( PLUS att jag flagnar over hela brostet! haha jaja, de loser sig :)

Jag (Rebecca) daremot har alla mina bilder kvar. Och ni ska se vilka bilder det ar. Rio har varit grymt, verkligen. Sa efter forsta veckan har i sydamerika kan jag inte saga att jag ar annat an nojd. Fortsatt folj oss, for det kommer mer. Mycket mer.

Jag (Linnea) har ocksa alla bilder kvar! Dock brande jag mig galet mycket idag, ar helt tomatrod plus att det ser ut som att jag solat med glasogon. Fresh! Men vad ar en semester utan att man branner sig lixom. Forovrigt sa alskar jag det har livet. Fattar fortfarande inte att vi ar har och ser fram emot de kommande 15 veckorna tillsammans med dom har brudarna. Saknar er & tanker pa er dar hemma i kylan! Puss!


/ Vi fem.











I LOVE RIO

Hej. Nu far ni antligen ett livstecken fran soliga Rio.
   Vi har det sjukt underbart, ca 40 grader varje dag, vi glider runt har och steker haha. Stranden (Copacabana) ar ca 2 min fran var lagenhet sa vi kan inte ha det battre. Hittills har vi hunnit sett Jesus statyn, den var helt makalos. Aldrig sett nagot sa maktigt. Vi var aven over till Ipanema beach, den andra stora stranden i Rio. Packat med folk och storsta vagorna nagonsin. Linnea med sitt taskiga balans sinne stod inte alls sa stadigt pa jorden.
   Igar pa dagen traffade vi alla svenskar som bor pa vandrarhemmet, som ags av Magnus som vi hyr var lagenhet av. Det ar bland dom forsta svenskarna vi traffar har sa det var roligt pa sitt lilla konstiga vis.  Pa kvallen sen var vi pa karnevalen. Det finns inga ord som kan beskriva den upplevelsen. Men vi ger det ett forsok. Tank er en fotbollsstadion, rasunda tex, 20 ganger storre an den och packat med manniskor. Riktig folkfest. Musik. Samba . Allt. En upplevelse for livet. Inte ens bilderna gor rattvisa.
   Efter karnevalen akte vi till Lapa, ett omrade med en massa utestallen och fest pa gatorna. Forra aret vid den har tiden var det ca 150 000 manniskor dar, nu var det val ca 100 000 istallet. Man kan jamfora det med ekonomikum pa valborg, fast 95 000 mer manniskor. Typ. Haha.
   Just nu sitter vi har for det ar alldeles for varmt for att vara pa stranden. Dom andra tre snurrar runt nagonstans pa gatorna, sa vi lar motas upp nu for att battra pa brannan lite.

Pa onsdag maste vi tyvarr lamna Rio, nasta stopp blir Iugazo fallen vid den Argentinska gransen. Efter det aker vi upp i Brasilien mot Salvador och sen Natal.


Hoppas ni har det bra dar hemma och tanker pa oss. Vi kan inte ha det battre.

- Sara & Alexandra

Snart så,

Just ni befinner vi oss alla hemma hos Linnea i Storvreta. Dom andra fyra ligger i sängen och sover medans jag sitter här. Har precis laddat upp alla fotona från avskedsmiddagen på facebook, så nu var det gjort.

Annars så är det riktigt nära. Om ca en halvtimme ska jag plus någon av dom andra fyra dönickarna åka mot Uppsala för att plocka upp Robert som sedan ska köra oss till Arlanda. Kl 6.40 lyfter planet, då mellan landar vi i Paris i en timme, sedan fortsätter vi mot Rio och landar där imorgon kväll kl 19.40 lokal tid. Iaf om allt går enligt planerna. Peppar peppar.

Så jag tänkte väl bara skriva av mig lite en sista gång när jag fortfarande befinner mig på svensk mark. För nästa gång ni läser här, då skriver vi från andra sidan jordklotet. Det om något är stört, helt ofattart.

/ Rebecca.


Rio de Janeiro?

Nu är det nära, fattar ni?  Vi fem är nu stationerade hemma hos Linnea, överhypade över att vi åker, ja typ nu. Dom andra sitter och nojar över pengar, packning, solkräm och jag vet inte vad. Vem bryr sig när vi har en fucking 14 timmars flygresa att oroa oss för!! Haha, flygrädd tjej eller vad? Air France har ju faktiskt oddsen emot sig så vad ska jag göra? Nu får det vara nog. Tänk på oss, vi tänker på er.

/Sara

Några timmar kvar

Ja, nu har hela dagen gått åt till att packa, packa upp, omorganisera, packa lite till, you name it. Vi har ringt varandra typ 20 gånger idag för att planera, organisera och byta ideér. Men nu är man nästan färdig. Och det kommer bli bra, mycket bra. Det pirrar i hela kroppen och man kan knappt fatta att det är sant. Nää, nu ska jag packa i det sista för att sedan spendera mina sista timmar i Sverige med min familj.

Hade så bra hemma i Sverige nu. För vi kommer ha det dunder på andra sidan jorden =)


/Micki

Resfeber

Nu räknar jag verkligen timmarna, de är inte långt kvar..

Jag kommer nog aldrig somna inatt, har för mycket i huvudet, kommer på saker hela tiden vad ja ska göra eller inte får glömma..  Jag ska packa färdigt och fixa allt imorgon sen åker jag och Mikki in till stan sen blir det förväl till Mamma, pappa, vänner sen åker vi till Linnea som bor i storvreta och ska sova där, försöka iaf.. Sen kl 4.00 på morgonen bär de av mot Arlanda.. LÄSKIGT :) Nu är de nära..




I går hade vi avslutnings fest, de va mys, dock lite för full, lite bara, eller?!

Vi fem :)





Man slutar aldrig förvånas, Varför behöver man fiender när man har vänner som beter sig som dig..

/Alexandra




Lite smått panik,

Jag tänkte att jag skulle premiär skriva i våran reseblogg idag. Det är som sagt inte lång tid kvar nu, så tänkte att det kan vara kul att börja lite smått i förtid.

Idag är det onsdag den 3:e februari, det är alltså bara sex dagar kvar tills vi ska åka och jag har lite smått panik. Eller ganska mycket panik för att var ärlig, för jag vette tusan hur jag ska lyckas packa. Jag har skrivt en packlista, jag har tagit bort och lagt till från den packlistan, och sedan har jag skrivit en ny.  Detta har jag sedan gjort om sisådär 700 ggr, och jag kommer verkligen ingenstans. Jag kommer aldrig kunna få den där väskan klar att åka med mig. Lite smått panik som sagt. Hoppas det går bättre för er andra iaf. Snart så är det dags. Tagga !

/ Rebecca.

RSS 2.0